specerijen

Specerijen

» Korianderzaad

Korianderzaad

Heeft een zoet en exotisch aroma. Wordt zowel gebruikt in hartige als in zoete gerechten.

Tip!

Indiase curry

Hoofdgerecht voor 8 personen

Ingrediënten


2 grote uien, grof gehakt
1 bol knoflook, gepeld en gehakt
75 gram gemberpoeder
1 groene peper, grof gehakt
1 liter water (maximaal)
400 gram tomaten in blik of vers
1 el tomaten puree
2 tl korianderzaad gemalen
2 tl komijnzaad gemalen
1 tl paprikapoeder, zoet
1 1/2 tl turmeric
olie
 

Bereidingswijze

Fruit de uien, knoflook en de peper kort aan. Voeg hierna de gemberpoeder en het water toe en laat ongeveer 1 uur zachtjes sudderen. Verwijder de deksel en laat het mengsel afkoelen.
Pureer intussen de tomaten. Verhit olie in een grote pan en bak de kruiden zachtjes op. Voeg de tomatenpuree en de gepureerde tomaten toe. Laat dit 20 minuten sudderen. Let wel op dat de bodem niet aanbakt!

Pureer het afgekoelde uienmengsel tot het volledig glad is en doe dit bij het tomaten-kruiden mengsel. Laat het nog eens 20 minuten pruttelen. Schep het schuim dat boven komt drijven af.

 

Wist je dat? (Korianderzaad)

De korianderplant is familie van de peterselie.

Medicinaal werkt koriander tegen een opgeblazen gevoel, bevordert de eetlust en de spijsvertering.