specerijen

Recept

»

Soto Ajam


Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten


1 hele kip
500 gram rijst
400 gram mihoen
250 gram taugé
2 vastkokende aardappelen, in blokjes gesneden
3 gekookte eieren, in plakjes gesneden
3 uien, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt
3 theelepels laospoeder
1 theelepel turmeric
2 eetlepels zout
2 theelepels sereh gemalen
2 eetlepels koriander gemalen
selderij, fijngehakt

Bereiding


Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Doe de daun salam, sereh en het zout in 2 liter water. Voeg daar de kip aan toe en breng het geheel aan de kook. Na 10 minuten kunnen de uien, knoflook, de laos, koriander en de turmeric eraan toe gevoegd worden waarna dit alles een half uur lang kan doorkoken.

Haal na een half uur de kip eruit en snijd het vlees van het bot af in grove stukken. Doe de stukken kip weer terug in de pan. Maak de mihoen klaar volgens de gebruiksaanwijzing.

Schep de rijst op. Doe de mihoen bovenop de rijst. Garneer het geheel met aardappel, ei, taugé eb schep daaroverheen de kippenbouillon.  Strooi de snippers selderij over het geheel om het leuk af te maken.